Wie zijn wij?

Een stukje historie: Ard Luijmes en Loek van der Lans werkten beiden met jongeren en merkten dat puberjongens tijdens hun opleiding, maar ook thuis, weinig begeleiding krijgen bij het volwassen worden. Dat vonden ze een gemiste kans en gingen op zoek naar ‘the missing link’. In 2014 werd Koningshart opgericht en al doende werden programma’s ontwikkeld om jongens én hun vaders te ondersteunen. Koningshart heeft altijd gevoeld dat er een bedding nodig is van én voor mannen. Sinds 2021 heeft Koningshart die bedding gevonden in MannenHart. Vandaar dat alle activiteiten nu onder de vlag van MannenHart georganiseerd worden.

Vaders of andere mannelijke rolmodellen zijn in de overgangsfase van jongen tot man namelijk onontbeerlijk. Daarom is Koningshart gestart met de opleiding ‘Mannen voor Jongens’. Dit is een persoonlijke ontwikkelingstraining waarin elke vader ervaart en leert hoe hij de steunpilaar in zijn gezin met pubers kan zijn. Tevens is de opleiding geschikt voor mannen die persoonlijk of beroepshalve te maken hebben met jongens in genoemde overgangsfase.

Inmiddels hebben tientallen mannen de opleiding ‘Mannen voor Jongens’ gevolgd, zijn diverse Making of Men- weekenden aangeboden en is er een kring van mannen ontstaan die de activiteiten kunnen ondersteunen.

Op dit moment is MannenHart nog op zoek naar een aantal enthousiaste mannen die zich actief willen inzetten om onze missie en visie mede richting en vorm te geven.

  • Misschien ben jij heel erg thuis in PR, Facebook, Twitter en LinkedIn?
  • Wellicht wil je helpen of opgeleid worden om de opleiding Mannen voor Jongens te kunnen gaan verzorgen?
  • Of wil je jouw expertise inzetten tijdens onze Making of Men weekenden?
  • Heb je een netwerk waarin je mannen kunt enthousiasmeren?
  • Mogelijk ben je een goede spreker en kom je veel op congressen, scholen, buurtcentra…..

Spreekt de missie jou aan en voel jij je aangesproken om binnen MannenHart een rol te spelen? Neem dan contact op via de contactpagina van MannenHart.

We zien er naar uit om samen met jou te kijken wat jij graag zou willen inbrengen en hoe we dit vorm kunnen gaan geven.

Train de trainer

Wij stellen onze kennis beschikbaar! Wij trainen graag de trainers zodat ons zaaigoed mag gaan groeien.Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.