Wie zijn wij?

In september 2014 hebben Ard Luijmes en Loek van der Lans Stichting KoningsHart opgericht.
Beiden werkten met tieners en vonden dat er meer nodig was om tienerjongens te ondersteunen in hun overgangsfase van kind naar volwassene.
Inmiddels hebben tientallen mannen de opleiding Mannen voor Jongens gevolgd, zijn diverse Making of Men weekenden aangeboden en is er een groeiend netwerk van mannen die elkaar kunnen steunen in hun rol als vader.

Over de oprichters:

Ard Luijmes

Ik ben opgeleid tot jeugdhulpverlener en heb jaren gewerkt in de jeugdhulpverlening, ard 3
als coach en als docent op een MBO. In mijn werk hoorde ik geregeld dat jongens niet bezig lijken te zijn met vragen als: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. In de juiste setting blijkt dat ze het hier wel degelijk graag over hebben, maar vaak alleen worstelen met dergelijke vragen. Veel mannen herkennen dit als ze terugkijken naar hun tienertijd. Dit gaf mij de drive op zoek te gaan naar mogelijkheden deze cirkel te doorbreken.
Ik geloof dat we jongens enorm helpen als we ze beter helpen bij hun identiteitsontwikkeling en dat dat een hoop ellende voorkomt. Daarom heb ik met Loek Koningshart opgericht.

ard@koningshart.nl
o6 27334004


 

Loek van der Lans

Loek_500x333Als docent met bijna dertig jaar ervaring, weet ik dat jongens hun eigen problemen kunnen hebben. Mijn kracht zit in het persoonlijke contact en het praktisch aansturen van groepen zoals mannencirkels, jongeren, vaders en zonen. Mijn ervaring als praktijkdocent in het VMBO en als begeleider/coach in LeerWerkTrajecten komt mij daarbij goed van pas. Het is mijn missie om jongens verder te helpen op het pad naar volwassenheid met extra aandacht voor het mannenstuk daarin. Het versterken van de verbinding tussen jongens en hun vaders heeft daarbij mijn bijzondere aandacht.

Loek@koningshart.nl
06 44492964


Naar de contactpagina


Loek en Ard zijn tevens Rots en Water-trainers en hebben beiden de Global Rites Of Passage Leadershiptraining gevolgd bij Dr. Arne Rubinstein.

Reageren? Dat kan in het forum topic

 

Reactiemogelijkheid is gesloten