Jongens en hun ouders

Veel ouders maken zich zorgen als hun zoon gaat puberen. Hoe komt hij goed door deze kwetsbare periode heen?

Jongens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jongens en peergroups

Als jongens het rolmodel zijn voor andere jongens ligt ‘rottigheid’ op de loer. Jongeren zoeken immers een groep om zich heen bij wie ze zich thuisvoelen en aan wie ze zich kunnen spiegelen. De invloed van deze peergroup is sterker dan de invloed die ouders op jongens hebben.

Moeders, onvoorwaardelijke liefde en basis van het leven

Gelukkig zijn de moeders betrokken, verzorgend en onvoorwaardelijk in hun liefde. Dat is precies wat jongens in de basisschool-leeftijd nodig hebben. Daarna gaan ze om zich heen kijken en hebben ze meer en meer mannen nodig. Alleen van mannen kunnen jongens leren wat het is om een man te zijn. We vragen daarom de moeders om de mannen in de omgeving van hun zoon te mobiliseren.

Vaders, bescherming, kracht en kwetsbaarheid

Wij denken dat veel vaders steun aan elkaar zouden kunnen hebben. Tijdens onze opleiding ‘Mannen voor Jongens’ blijkt vaak dat vaders het niet makkelijk hebben en dat zij zelf op zoek zijn naar hun man-zijn en de manieren waarop zij een goed voorbeeld voor hun zonen kunnen zijn. Koningshart wil het liefste dat de  mannen in de buurt van jongens zowel hun kracht als hun kwetsbaarheid durven te laten zien. Daartoe geven we opleidingen aan mannen en bieden we weekenden aan voor jongens en de mannen daar omheen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.