Jongens en hun ouders

Veel ouders maken zich zorgen als hun zoon gaat puberen. Hoe komt hij goed door deze kwetsbare periode heen?

Jongens zijn anders. Ze hebben vaker te maken met criminaliteit en agressie, scoren lager op de scholen en het percentage zelfmoorden ligt bij jongens veel hoger dan bij meisjes.

Onderzoek wijst uit dat jongens vanaf 12 jaar meerdere mannelijke rolmodellen nodig hebben. Maar hoe organiseer je dat als dat in jouw omgeving niet lukt?

Jongens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jongens en peergroups

Als jongens het rolmodel zijn voor andere jongens ligt ‘rottigheid’ op de loer. Jongeren zoeken immers een groep om zich heen bij wie ze zich thuisvoelen en aan wie ze zich kunnen spiegelen. De invloed van deze peergroup is sterker dan de invloed die ouders op jongens hebben.

Moeders

Gelukkig zijn de moeders betrokken, verzorgend en onvoorwaardelijk in hun liefde. Dat is precies wat jongens nodig hebben.

  • AAP

    Veel jongens missen mannen in hun leven. Wij vinden dat jongens in het onderwijs en de hulpverlening vaak niet krijgen wat ze nodig hebben. Professionals in deze sectoren zijn vaak vrouwen en het is voor jongens juist belangrijk dat ze voldoende mannelijke rolmodellen kennen.VadersWij denken dat veel vaders steun aan elkaar zouden kunnen hebben. Tijdens onze opleiding ‘Mannen voor Jongens’ blijkt vaak dat vaders het niet makkelijk hebben en dat zij zelf op zoek zijn naar hun man-zijn en de manieren waarop zij een goed voorbeeld voor hun zonen kunnen zijn.Koningshart wil het liefste dat de  mannen in de buurt van jongens zowel hun kracht als hun kwetsbaarheid durven te laten zien. Daartoe geven we opleidingen aan mannen en bieden we weekenden aan voor jongens en de mannen daaromheen.

    Reageren? Dat kan in ons forum topic

Reactiemogelijkheid is gesloten