Ons totaalprogramma

Door het  werven van fondsen proberen we de deelnameprijzen van onze activiteiten zo laag mogelijk te houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat wij waarnemen

De rol van vaders is lange tijd zwaar onderschat. Nu weten we, en de cijfers wijzen dat uit, dat jongens zich beter  ontwikkelen als hun vaders zichtbaar aanwezig zijn. Koningshart zorgt voor de vaders èn de zonen. Jongens hebben immers mannen nodig. Samen zorgen wij voor een stevige basis voor de toekomst van onze zonen.

Wat wij doen

Wij steunen de vaders om als man te groeien en we laten hen ervaren wat jongens werkelijk nodig hebben. Koningshart gebruikt oude kennis uit diverse culturen om netwerken van vaders rondom jongens te creëren en te versterken.

Ons programma

Bij Koningshart kun je de volgende stappen doorlopen:

  1. Via de Facebook-groep profiteren vaders** maandelijks van kortingsacties en het laatste nieuws m.b.t. goed vaderschap en man-zijn.
  2. Je kunt deelnemen aan VADER-dagen voor mannen met jongens met jongens.
  3. We bieden een opleiding om jou als vader en man te laten groeien.
  4. Daarna is er de mogelijkheid om de mannen van jouw groep maandelijks te blijven steunen in een veilige bedding. Het traditioneel Afrikaans gezegde ‘It takes a village to raise a child’ is op deze groepen van toepassing.
  5. Als je zoon er aan toe is kun je samen met jouw zoon naar het Making of Men-weekend. Ook de moeders zijn bij dit programma betrokken. Dit weekend is de bekroning van jullie opvoeding.
  6. Ook na dit enerverende weekend blijft jouw groep elkaar nog maandelijks zien om jou en je zoon zo goed mogelijk te ondersteunen bij zijn proces van volwassen worden. Tijdens deze intervisie-avonden is er volop de gelegenheid om van elkaar te leren d.m.v. praktijkervaringen.

** met vaders bedoelen we ook stiefvaders, opa’s, ooms, jongerenwerkers, onderwijzers, leraren etc.

Reactiemogelijkheid is gesloten