Kan een vreemde man een rolmodel voor mijn zoon zijn?

Dat ik een rolmodel voor mijn kinderen ben dat wist ik al. Dat mannen die mijn zoon niet eens kent dat ook kunnen zijn heb ik nu zelf mogen ervaren. Afgelopen week waren mijn zoon Thomas en ik in Zweden om samen met andere vaders en hun zonen deel te nemen aan een Making of Men-weekend. De meeste deelnemers had ik nog nooit eerder ontmoet.

andere mannenEr werd aan de vaders gevraagd om hun persoonlijke verhalen te vertellen over allerlei precaire onderwerpen zoals liefde en verlies, seksualiteit en verslavingen.

De mannen hadden van te voren afgesproken dat ze vanuit het hart zouden spreken en alleen hun eigen ervaringen zouden delen. Adviseren en beleren waren dus niet toegestaan. Dat werkte perfect. Al na de eerste avond merkte Thomas op dat hij hier veel van leerde. Opeens kreeg het woord ‘rolmodel’ een heel andere betekenis voor mij. Ik had nooit verwacht dat dit groepswerk met mannen onder elkaar zo goed zou uitpakken. Wat mijn zoon hier opstak had ik hem in mijn eentje nooit kunnen bijbrengen. En… het was een genot om de jongens te horen spreken en te zien groeien. Wat een wijsheid!

Wil je dit ook ervaren met jouw zoon? Stichting Koningshart organiseert een paar keer per jaar Making of Men-weekenden.

WIL JE ZELF OOK IETS OVER DIT ONDERWERP DELEN? LAAT JOUW BERICHT ACHTER DOOR HIER TE KLIKKEN

Reactiemogelijkheid is gesloten